Header AD

5 tipp ami idén megváltoztatja az életed




Megfogadom, hogy idén.....

Bár már lassan vége az év első hónapjának, de még nem késő megtervezned az idei évet. Az év utolsó napjaiban és még az év elején is minden a fogadalmak körül forog. Minden arról szól, hogy idén majd valamit másként csinálsz, majd valamit megváltoztatsz. Mi a TE idei évre szóló fogadalmad? Esetleg több mindent is meg akarsz változtatni?


A Boríték-Módszer


Nem elég csak megfogadni, meg is kell lépni. Nálunk a baráti/családi körben most már tradícióvá vált, hogy aki velem, vagy velünk szilveszterezik, az év utolsó estéjén leírja egy kis lapra, hogy mit akar a következő évben megvalósítani, majd azt egy borítékba teszi, lezárja és csak a következő év szilveszterén nyithatja ki. Elég érdekes dolgok szoktak születni ebből. Főleg, hogy egy év alatt el is felejti az ember azt a listát ami azon a lapon volt. A másik meglepetés pedig, hogy mi is valósult meg belőle. 


Ne lazsálj!


De hogy miért írom ezt le? Mert ezzel is csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy nem elég csak eltervezni hogy min szeretnénk változatni az évben, hanem az is fontos, hogy lépéseket tegyünk érte. Januárban nem dőlhetünk hátra, hogy na erre meg erre van egy évem, hanem már januárban rá kell kapcsolni, hogy elkezdjünk a céljaink felé haladni.


Éves terv készítése


Fontos, hogy tervezd meg az évedet. Készíts egy egész éves tervet, és jelöld meg minden hónap mérföldkövét, legyen az bármi. Például, hogy januárban heti háromszor futok alkalmanként 3 kilómétert, majd februárban ez már 4 kilóméter lesz. De azt is megtervezheted, hogy idén blogot írok, ezért a januári mérföldkő, hogy már 3 cikk lesz a blogon, majd februárban megint 3 és így tovább. Nem kellenek világmegváltó dolgok. Azok jók lesznek az év végére ütemezve.. :)

Kicsiben kezd a változást!


Kezd kicsiben, de legyen tervszerű, és ami olyan jellegű (például a futás) az váljon szokássá. Így már berögzült lesz a változás. Hidd el, az év közepére csodás meglepetések fognak érni.


Használj hozzá (elektronikus) naptárat...


Sosem szabad feladni, ha valami miatt kimaradt egy-két alkalom, hogy nem futottál, nem írtál, ne csüggedj. Lesz még alkalom behozni a lemaradást, vagy tervezd meg, hogy mikor pótlod. Az egyik korábbi cikkemben erre van egy kiváló alkalmazás, amit a telefonodon, tableteden és az asztali gépeden is tudsz használni.  Temérdek lehetőség van benne és mindig jelzi, hogy mire készülj. Akár azt is beállíthatod, hogy minden reggel e-mailben jöjjön az aznapi teendők listája.

Én ezt használom és mindig bejön. Sőt sokszor húzott már ki a pácból. Az sem utolsó szempont, hogy az ismétlődő tevékenységeket nem kell előre beállítanod, mindössze egyszer és automatikusan duplikálódik a naptáradban.

Szóval tervezz, cselekedj és változtasd meg az életed! :)

  • Az erő veled van...
  • A döntés a te kezedben van...
  • Minden kezdet nehéz...
  • etc...


Hajrá!



Ha tetszett a cikk, és hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani, a Facebook-on az oldalt lájkolni, itt rendszeres olvasónak feliratkozni és így tovább. Ha pedig kell egy klassz weboldal, grafika, vagy bármi más akkor peterteszary.com


Egyébként pedig iratkozz fel a hírlevelemre ITT



Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post