Header AD

Google Calendar



Egy klassz megoldás a káoszra: Google Calendar



"Tisztázzuk előre: Nem pénzel a Google (sajnos) csak szeretem a termékeit! :)"

Sokak számára már lejárt dolognak tűnhet, de higgyétek el, rengeteg embernek fogalma sincs, hogy létezik ez a dolog, pedig rendelkezik Gmail fiókkal. Ezért is gondoltam, hogy mai vendégünk Google naptárfunkciója lesz. Szóval, ha a Gmail fiókodba belépve a jobb felső sarokban lévő kis kockákból állo kockára kattintasz, akkor bizony sok hasznos funkció közül, ott találod a Calendar-t vagyis a naptáradat. De hogy miért is űberkirály ez az app? Nos, mert a saját tapasztalatom az volt (még amikor nem voltak ilyen klasszak a telefonok), hogy ha vettem is egy "analóg" határidőnaplót, akkor azt bizony teleírtam fontos teendőkkel, ami segített rendszerezni és megtervezni a napomat. A probléma csak ott volt, hogy azután ezeket a feljegyzéseket, időpontokat elfelejtettem megnézni. Szóval kellett volna egy határidő napló, ami emlékeztet arra, hogy nézzem meg a határidőnaplóm. Többek között ezért esett a választásom a Google Calendar-ra.




Az események szándékosan vannak elmosva :)


Teljes Organziálás


A Calendar-ban létrehozhatok eseményt mindenhez. A teljes hetemet, sőt évemet is organizálhatom. Ami pedig külön tetszik, hogy ezt az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonommal össze is tudom szinkronizálni. Ez azt jelenti, hogy ha az applikációt (Google Calendar) a Play Store-ból letöltöm a telefonomra, akkor egy úgynevezett "Widget"-el kirakhatom a telefonom kezdőlapjára. Így bármikor láthatom a közelgő eseményeket. Az androidos telefonokon alapvetően van egy ilyen naptár app, ami szinkronizálja a Google naptárunkat, de csak a letöltött app tartalmazza a klassz ficsöröket. Ami nagyon hasznos, hiszen a telefonom jelez hangjelzéssel is, hogy nemsokára ott kell lennem egy fontos találkozón stb. 


Jegyzetek és hasznos elemek hozzáadása


A naptár bejegyzésekhez  adhatok jegyzetet is, vagy akár fileokat is csatolhatok a Google Drive-on keresztül. A jegyzet például nagyon hasznos, mert kezdetben beírtam egy meeting időpontját és a jegyzetrészbe írtam a napirendi pontokat amiről beszélni szerettem volna, így amikor jelezte, hogy fél óra múlva van a megbeszélés, már csak rá kellett koppintanom a kijelzőre és láttam is, hogy miről fogok beszélni. 


Megoszthatóság és Fun Fact


Az eseményeket megoszthatom másokkal is, ha meghívom őket arra. Így például ez egyik zenésztársammal, a közös zenei projekteket, fellépéseket, vagy a próbák időpontját így tarjuk közösen számon. De ugyan így egy szabadidős tevékenység (pl. Futás, Jóga, Kosárlabda) is tökéletes, sőt a helyszínt is meg tudjuk adni, és ezeket az eseményeket a kalendárium vicces kis képekkel menti el nekünk. 



Tuti eléri, hogy észrevedd


Ha böngészőben használjuk a naptárat, akkor is tökéletesen működik, és bár egy kicsit idegesítő néha ez a funkció mégis hasznos, mert ha a böngészőben nyitjuk meg az appot és az eseményről jelzést ad a naptár, akkor a felugró ablak addig nem tűnik el amíg le nem OKézod, hogy tudomásul vetted az eseményt. Ez nagyon jó, csak akkor zavaró, ha éppen blogot írsz, és fél órája (5000 karakterrel korábban) felugrott az ablak, és te a semmibe gépeltél.





Publikussá tétel


A naptárunkat meg is oszthatjuk, vagy beágyazva egy honlapra is felrakhatjuk. Ez akkor hasznos pl. ha fociedzők vagyunk és azt írjuk bele, mikor vannak az edzések. De akár létre hozhatunk több naptárat is. Rengeteg alkalmazás rendelkezik a saját (API) eszközével, ami - például egy task managernél - dátumokhoz is köthető. Ezeknek a programoknak az adatait szintén szinkronizálhatjuk a naptárunkkal, így biztos nem felejtődnek el a feladatok. 



Egyszóval még órákig tudnám dicsérni és magasztalni a Google Calendar funkcióit, de aki hajlik az ilyen jellegű újítások felé az életében, annak azt hiszem máris kedvet csináltam. Kívánok mindenkinek jó organizációt aki csak most ismerkedne vele. Hajrá!

  
Nálam az app értékelése: 5/5 vagyis :




Az eredeti cikk a GeekCompass nevű blogomon jelent meg: http://geekcompass.blogspot.hu/2017/03/google-calendar.html


Ha pedig valami klassz designra, grafikára, fotóra, videóra, hanganyagra vagy bármi egyébre volna szükséged, ne felejts el szétnézni a peterteszary.com címen található weboldalamon.

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post