Header AD

Blogger Web applikáció


Mert blogolni jó...

Kicsit megcsúsztam, de semmi baj...


Jajjj, jajj, jajjj.. Hogy telik az idő. Blogolnom kellett volna már a múlt héten, de elmaradt. Most is csak egy régebbi cikkemet tudom ide tenni, hiszen ahogy ígértem egybe olvad a GeekCompass blogom a peterteszary bloggal, hogy sok színes tartalom legyen egy helyen, több témában. Szóval a Geek cikk appokkal, kütyükket és hasonló témakörökkel foglalkozik, és ezúttal egy web applikációt hoztam nektek. A Blogger-t... 



Ahogy a múltkor már ígértem, a Blogger webes applikációjáról is írok egy bejegyzést. A Blogger 1999 augusztusában indult, és az első volt az ilyen jellegű szolgáltatások között. A Google 2003-ban vásárolta meg a céget, így lettek a különböző (egyébként fizetős) feature-ök (kiegészítők stb.) ingyenesek. De miért is olyan klassz a Blogger. Nos, én már több blog szolgáltatási is kipróbáltam, mire eljutottam a Bloggerhez. Az összes blogom itt található. A választás egyébként is kézenfekvő volt, hisz a Bloggert bárki eléri akár a Gmail fiókjából is. Szabadon indíthatunk blogot, az általunk kitalált néven egy blogspot.hu vagy .com elérhetőséggel. A címadásnak csak a piac telítettsége szab határt, hiszen rengetegen blogolnak, így lehet, hogy az általunk megálmodott név már foglalt. A Blogger egy végtelenül egyszerű ad nekünk, ahol pillanatok alatt elkezdhetjük a "körmölést". A kinézetet és elrendezést magunk szabhatjuk testre a vezérlőpultban, sőt a Blogger felajánl nekünk már előre elkészített sablonokat, amivel "egyedivé" tehetjük az oldalunkat. Természetesen az interneten vásárolhatunk is különböző témákat, de magunk is kódolhatunk egy klassz kinézetet a blog számára. 



A blog rész igen egyszerű, ha bárki használt már szövegszerkesztő programot, az biztosan elboldogul a dologgal. Képe, videót és különböző linkeket is adhatunk a cikkekhez, sőt a HTML kód szerkesztésével, a bejegyzés még további csodákat is rejthet. Címkéket is adhatunk hozzá, ami további variációkra ad lehetőséget, akár a menü, akár az elrendezés terén. Ütemezhetjük a bejegyzéseinket, hogy mikor legyenek élesítve, és számos beépülő modult, plugint találunk, amivel még interaktívabbá tehetjük a tartalmat. 

Külön oldalakat hozhatunk létre állandó (statikus) tartalmakkal, mint például egy bemutatkozó szöveg. A megjegyzéseket, amelyek egy-egy cikkhez érkeztek, külön-külön tudjuk kezelni, sőt ha blogunk borzasztó népszerűségre tesz szert, akkor még bevételekre is tehetünk szert, ha rendelkezünk AdSence fiókkal. Ebben az esetben hirdetések jelennek meg az oldalunkon, amelyekre kattintás után kapunk némi aprópénzt. Ugyan úgy statisztikákat is lekérhetünk az oldalunkkal kapcsolatban, hogy mennyien nézték meg eddig, melyik országból, stb. 

Ami külön tetszett még a Bloggerben, hogy a saját email címhez rendelt blogjaim, egy belépéssel megtekinthetőek és szerkeszthetőek. Nem kell sehova mennem, mert egy helyen vannak. Lehetőség van társszerkesztőket meghívni, így ha egy nagyobb magazinszerű oldalt szeretnénk vezetni többedmagunkkal, arra is lehetőség van.

Nekem nagyon tetszik a Blogger nyújtotta szolgáltatás csomag, és nagy szívvel ajánlom mindenkinek, aki érez egy kis ambíciót magában, hogy valamilyen témában blogot indítson. Nem mellesleg, a blogger oldalainak élettartama egy örökkévalóság meg egy nap. Ez azt jelenti, hogy mivel a Googlenál a "végtelen" erőforrások miatt nem szoktak tárhelyet, vagy email fiókot csak úgy törölni, biztosak lehetünk abban, hogy bejegyzéseink nagyon sokáig elérhetőek lesznek a világhálón. Még az unokáink is olvashatják!

Szerintem: 5/4.5






FIGYELEM!!!

Ha te is szeretnél egy klasszul kinéző blogot, vagy esetleg valamilyen design elemet az oldaladra, vagy akár karácsonyi ajándékként egy weboldalt, bannert, naptárat valamit valakinek, ne habozz nekem írni, vagy szétnézni az oldalamon a peterteszary.com-on!!!


Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post