Header AD

Google Keep

Valahova felírtam csak azt nem írtam fel, hogy hova...

Gyors-jegyzet a mindennapokhoz:



kép forrása: Google

Az előző cikkben a Google Calendar alkalmazásról írtam. Ezúttal sem szakadunk még el az Google-től. Talán az olvasók közül többen is használják, de aki esetleg még nem próbálta, annak szívből ajánlom a Google Keep elnevezésű applikációját.

Elérhető webes (böngészőből) és mobil applikációként. A program tulajdonképpen egy szimpla jegyzettömb. Ugyanakkor mégis több annál. A Keep szintén szinkronizálódik a Google fiókoddal ami azt jelenti hogy ha a webes felületen feljegyzel valamit, akkor ha az okos-telefonodra letöltöd az appot, ott is látod majd a feljegyzéseidet.

Kiváló "bevásárláshoz" is :)

Amiért nagyon hasznos még, és én külön szeretem ezért, hogy a listádnak adhatsz jelölő négyzetet is, ami által például nagyon klassz bevásárlólistát lehet készíteni és a vásárlás közben pipálhatod ami már a kosárban van. Sőt meg is oszthatod a jegyzetedet másokkal, így a barátod/barátnőd is hozzáadhat, vagy kihúzhat a listából. A jegyzeteknek külön színt és tag-et is adhatsz ezzel is segítve a rendszerezést.



Gyors elérés

Ha telefonon használod, akkor például a képernyőre tehetsz egy widget-et amivel a minél gyorsabb jegyzetelést teheted lehetővé (nem kell keresgélned az appot, hanem csak rákattintasz a jegyzettípusra és már jegyzetelhetsz is). Rögzíthetsz tehát szöveget, listát, képet, rajzot, de még hangot is. A jegyzeteidhez adhatsz emlékeztetőt is. Például ha tudod, hogy mikor mész a boltba, akkor beállíthatod az emlékeztetőt, így az jelzi, hogy van listád is a bevásárláshoz (másodrészben pedig "nem tudod elhagyni" a jegyzeted).

Geolokáció alapú jegyzet

Amivel próbálkoztam még, de nem akart működni, az a geo-lokáció alapú emlékeztető. Ezt azt jelenti, hogy elméletileg, amikor te odaérsz a bolthoz, a GPS adatok alapján dobja fel neked az emlékeztetőt.

Még egy dolog amit hiányolok, hogy a tag-elésen kívül nem lehet máshogy rendszerezni az appot, például mappákba rakni a jegyzeteket, stb.


De egyébként 4.5/5 lett nálam az értékelése.



Az eredeti cikk a GeekCompass nevű blogomon jelent meg: http://geekcompass.blogspot.hu/2017/03/google-keep.html


Ha pedig valami klassz designra, grafikára, fotóra, videóra, hanganyagra vagy bármi egyébre volna szükséged, ne felejts el szétnézni a peterteszary.com címen található weboldalamon.

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post