Header AD

3 tipp a rendszeres pihenéshez!



Legyen REND!

Mindig rohanok és soha sincs időm magamra, nincs semmi az életemben ami egy kis kikapcsolódást jelentene...

A rendszeresség nagyon fontos az életben. Na itt most nem arra gondolok, hogy tegyük az életünket monotonná. Nem. Arra gondolok, hogy a rohanó világban ahol minden pillanat arról szól, hogy tartsuk a lépést a technológiával, az elvárásokkal és még sorolhatnám, kellenek biztos pontok, amelyek egy kis biztonságot jelentenek ebben az őrületben. 

Váljanak a (jó) szokásaink rituálékká...




Készítsünk teát

A jó szokásokat itt azért zárójeleztem, hogy ezzel is utaljak arra, hogy a számunkra előnyös szokásokat tartsuk szem előtt. Például ne az esti kocsmázás váljon rituálévá. Pihentető rítus lehet például egy estei teázás. Maga a teakészítés egy szertartásos gyakorlat, amely például Japánban ősi hagyomány. Ne csak annyi legyen, hogy behörpintyük a teánkat és már ülünk is vissza dolgozni, hanem igen is minden pillanatára figyeljünk oda, a víz felrakásától a filter áztatásáig. Ilyenkor az elménk ezekre az egyszerű feladatokra koncentrál és legalább nem a számlák vagy a holnapi feladatok körül pörög. Nem utolsó sorban a tea egy egészséges ital és ilyenkor a téli hidegben egy kicsit megmelengeti a lelkünket. Én is alkalmazom ezt a rítust, hogy egy kicsit kikapcsoljak.   



Olvassunk...

Olvassunk. Mindenki azt mondja, hogy nincs ideje olvasni.De erre egy másik közhelyet hoznék miszerint "Mindenkinek arra van ideje amit akar". Sokszor nekem is erőt kell vennem magamon, mert ott tornyosulnak a könyvek az éjjeliszekrény aljában. De ahogyan ezt az előző cikkemben már megírtam, meg kell tervezni a hetünket. Nekem minden estére be van állítva egy naptár esemény, hogy olvassak és akkor igenis egy órát olvasni kell. Egyrészt ez is pihentet, másrészt fogynak az oldalak is. Sokkal hasznosabb mint a TV-t nézni ahol mossák az agyunkat a reklámok, vagy görgetni a közösségi oldalakat, ahol azon mérgelődünk, hogy ki éppen hol nyaral. 

Így egy kicsit kizárjuk a világot és csinálunk magunknak egy kis én időt. Nem utolsó sorban ha a telefonunkat nyomkodjuk lefekvés előtt, az nem tesz jót a pihenésünknek sem a kutatások szerint. 



Rakjunk rendet...

Na itt nem arra gondolok, hogy minden este a munkából hazaérve csináljuk meg a tavaszi nagytakarítást. Arra gondolok, hogy azokat az apró rendszerezéseket csináljuk meg amihez soha nem fűlik a fogunk. Például rakjunk rendet az íróasztal fiókunkban. Pakoljuk össze a konyhaszekrényt. Nézzük át a számlás mappát. Rakjuk sorrendbe a könyveket, DVD-ket. Szelektáljuk szét a számítógépünk mappáiban lévő rendetlenséget. Elsőre riasztónak tűnhet, de ha ezeket szépen kiosztjuk magunknak részfeladatokra, akkor minden nap csak egy picit kell csinálni. Ez is egyfajta meditációvá válhat és idővel kifejti azt a pozitív hatását, eredményét, hogy szép rendszerben találjuk magunkat és nagy eséllyel egy csomó felesleges dologtól is megszabadulunk.


Útravaló:

Ez csak néhány tanács és mindenki számára más lehet a megoldás a rendszeres lazításra, de jó szívvel ajánlom, hogy vezesd be az életedbe, és meglátod könnyebb lesz a mindennapokat átvészelni. Először talán nehéznek tűnhet, de idővel, ha szokássá válik, akkor egy olyan pontja lesz a szürke hétköznapoknak, amelyre örömmel fogsz gondolni a nap elején.

Az erő legyen veled! (és a te lelkeddel...)


Ha pedig valami klassz designra, grafikára, fotóra, videóra, hanganyagra vagy bármi egyébre volna szükséged, ne felejts el szétnézni a peterteszary.com címen található weboldalamon.

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post