Header AD

5 + 2 tipp a gördülékeny és stresszmentes reggelekhez

Néhány tipp, hogy könnyebben induljon a reggel:


A reggeli rohanásban mindig elfelejtek valamit...

A múltkori 5 "Time Management" tipp hogy felszámold a mindennapi káoszt! című bejegyzés sikerén felbzudulva, és mert ismét új szakaszba ért az életem, gondoltam kiegészítem a cikket még néhány gondolattal.

Biztos veled is milliószor előfordult már kedves olvasó, hogy a reggel forgatagában elmaradnak dolgok. Néha nagyon fontos dolgok. A kapkodás miatt sokkal nagyobb bonyodalmakba kavarodsz mint amit várnál. Példaként visszarohansz ötször a lakásba, ellenőrizni, hogy elzártad-e a gázt, kihúztad e a vasalót, lekapcsoltad-e a villanyt, levetted-e a fűtést, elzártad-e a csapot. Nem igaz?
És ha még ez sem lenne elég, a kocsiban, vagy a buszon, villamoson jut eszedbe, hogy mi is az amit otthon hagytál, vagy elfelejtettél. Szitkozódsz, ideges leszel és ez az egész napodra rásüti a negatív energiák bélyegét. Innentől kezdve úgy érzed mint ha bevonzanád az univerzum negatív energiáit. Mintha a rossz karma üldözne. Mintha az égiek büntetnének....

Szó sincs erről. Egyszerűen csak rosszul indítottad a napot. De szeretnék néhány tippet adni azért, hogy ezt elkerülhesd:

Ki korán kel, aranyat lel!

"Nah, Péterünk feltalálta a spanyol viaszt..." - gondolhatnád kedves olvasó. De valójában tényleg segít ha ezt az elcsépelt közhelyet (közmondást) kicsit másik aspektusba helyezed. Ha nem engedsz a lustaságnak, és erőt veszel magadon reggel, ha nem "szundizod" a telefonod harminc percen keresztül, sok mindenre marad időd.


Tervezd meg a reggeled:


Akár csak az előző cikkben, itt is minden a tervezésről szól. Tervezd meg a reggeled:
8-ra megyek dolgozni? Rendben, akkor a következő lesz:

  • 6:00-kor felkelek
  • 6:10 WC-zés (ez persze tudom, hogy nem szabályozható, csak ideírtam - ezt akkor csinálod amikor kell)
  • 06:20 Tusolás
  • 06:35 Kávéfőző indítás - reggeli készítés
  • 06:45 Reggelizés
  • 07:00 Öltözés
  • 07:15 Ellenőrzöd, hogy minden rendben van-e a lakásban 
  • 07:20 Szépen nyugodtan elindulsz dolgozni 
  • 08:00 Beérsz dolgozni
Nagyon sarkosítva ennyi a dolog, persze ez városoktól és forgalmi helyzetektől eltérhet, de tulajdonképpen csak a rendszert akartam modellezni. Tehát ha megtervezed a reggeled is már előző este, akkor könnyebb lesz a reggeled, hiszen terv szerint haladsz, és nem marad ki semmilyen lépés. Annál is inkább, mert a hetes lépésnél ezt le is ellenőrzöd. Természetesen nem kell papíron megírnod minden reggelre a feladatokat, csak fejben kell végigzongoráznod és előkészítened előző este. Bár, ha leírod magadnak az sem feltétlenül rossz. Van aki lassabban boot-ol reggel így ha neked a papíralapú checklist a jó megoldás, csináld úgy.

De vannak további trükkök is, hogy időt nyerj:


Készülj elő:

Tudom, hogy este már nem sok dologhoz van kedve az embernek, de ilyenkor ha erőt veszel magadon, azért reggel hálát fogsz adni. Készítsd elő a ruháidat már előző este! Vasald ki amit kell, és az alsóneműt, zoknit, nadrágot, pulcsit stb. rakd egy helyre, hogy hajnalban megtaláld és ne akkor válogasd össze. Pláne ne reggel találd ki mit veszel fel aznap!!!

Készítsd össze az ebéded, reggelid!

Rengeteg idő megy el azzal, ha reggel válogatod össze az ebéded (ha ilyen típus vagy aki házi kosztot visz magával). De ez igaz a reggelire is, bár reggelizni friss alapanyagokból jó. Mégis ha tudod magadról, hogy reggel lusta leszel, készítsd el már este a reggelit is. A reggeli a legfontosabb étkezés. 


Készítsd be a kávét, kávéfőzőt!

Ezzel is rengeteg időt spórólhatsz, ha csak be kell indítani a kávéfőzőt, vagy alá kell gyújtani a kotyogósnak.

Készítsd össze előző este mit viszel magaddal!

Én ugye kütyümániás vagyok és persze munka után még szeretek mindenféle képzéseken is részt venni, ahol jegyzetfüzet, tablet, laptop, perzenter stb. kellhet. Ezeket is még este pakold össze és rakd a ruhák mellé. 


Tisztasági szett!

Első blikkre fölöslegesnek tűnhet, de tapasztalatból mondom, hogy szuper ötlet (főleg ha a hátizsákos fajta vagy és elfér) a táskádban tartani egy tisztasági csomagot. Minden tisztálkodószerből lehet kapni utazó méretet. Ez azt jelenti, hogy a dezodorból is, és minden másból is van kis méret. Dobd be a táskádba, jól jöhet. Biztos rontotta már el a napodat az, hogy úgy indultál el: "Minden takkra sikerült!" Aztán szembesültél vele, hogy elfelejtetted befújni magad: PUFF, ugrott a nap. Ideges lettél, hogy kellemetlen szagú leszel.

Nos, hirtelen ezek jutottak eszembe. Magam is próbálok egy hasonló rendszert követni, és neked is csak ajánlani tudom. Hidd el, így egyszerűbb, olajozottabb és mindenek előtt stresszmentesebb lesz a reggeled.



Végül de nem utolsó sorban, ne felejts el megnyomni a követés, like és megosztás gombokat. Ha pedig megosztod a cikket, azzal másoknak is segítesz, hogy jobban induljon a reggelük. Jaaaa, és fel tudsz iratkozni az oldal tetején a rendszeres olvasók közé így nem maradsz le az újdonságokról sem!!!


Ha pedig valami klassz designra, grafikára, fotóra, videóra, hanganyagra vagy bármi egyébre volna szükséged, ne felejts el szétnézni a peterteszary.com címen található weboldalamon.

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post